Jucatul Responsabil

Jocurile de noroc au devenit foarte populare în ziua de azi fiind folosite de numeroase persoane drept metode de destindere și relaxare. Dar sunt și persoane pentru care aceste jocuri sunt strict metode de a câștiga bani ușor. Cei care doresc doar banii de la un astfel de joc riscă să devină dependenți de jocurile de noroc. De obicei, jucătorii dependenți ajung în final să uite de plăcerea jocului și devin obsedați de a recupera banii pierduți anterior sau de a câștiga cât mai mult. Noi vă vom prezenta în continuare cele mai bune metode de a vă proteja și cum să vă vindecați de o asemenea dependență.

Siguranța și încrederea într-un cazinou online

Cu toții suntem jucători, tuturor ne plac jocurile de noroc dintr-un cazinou online și, de cele mai multe ori, fix pentru acea adrenalină specifică jocurilor de noroc jucăm de fapt. Totul e plăcut la început, suntem curioși cum sunt jocurile platformei cazinoului, care sunt regulile și cât de mulți bani putem câștiga în cadrul acestora. Este tentant și distractiv în același timp, ajungem chiar să regretăm că nu le-am descoperit mai devreme. Unii dintre noi apelează la aceste jocuri pentru a uita de problemele zilnice cu care au de-a face, dorind o detașare de la rutina zilnică. Acest lucru nu este întru totul benefic pentru ei, deoarece poate deveni o obișnuiță. Ideea de nou, concretizată prin numeroasele jocuri apărute în fiecare lună, reprezintă un motiv de bucurie pentru orice jucător.

Cel mai important lucru pentru un cazinou online este să îi creeze jucătorului senzația unui loc în care este în protejat și să îi dea încredere în serviciile și jocurile sale. Prima dată este de obicei mai greu, până suntem convinși că identitatea și banii noștri sunt în siguranță, odată convinși de acest fapt ne putem bucura liniștiți de jocurile și ofertele unui cazinou online. Un cazinou care nu ne va trezi suspiciuni din orice punct de vedere este cu siguranță un cazinou căruia trebuie să îi acordăm o șansă, cel mai probabil nu vom regreta acest lucru. Totuși, este mai bine să fim reticenți în cazul acestora pentru a nu avea surprize mai târziu.

Cum ne ferim de cazinourile de pe lista neagră

Nu toate cazinourile online sunt cu adevărat corecte în acțiunile lor și căută să înșele jucătorul prin diverse mijloace. Ele recurg la astfel de acțiuni din dorința unor câștiguri cât se poate de mari în detrimentul jucătorului. Numărul acestor tipuri de cazinouri este uriaș în mediul online, iar organele abilitate din întreaga lume depun eforturi serioase în a le depista înainte de înșela prea multe persoane. În cazul țării noastre, toate cazinourile de încredere au o licență de funcționare din partea Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc.

Ele au fost atent analizate și verificate de acest institut și abia după ce au îndeplinit toate cerințele necesare și-au primit licența cuvenită. Acesta ar fi primul pas în a vedea dacă un cazinou din România este de încredere, și anume, dacă are licență ONJN. O altă problemă specifică cazinourile de pe lista neagră este legată de plățile către utilizatori. Majoritatea cazinourile false nu plătesc sumele câștigate utilizatorilor săi sau îi amână foarte mult timp prin diverse mijloace, urmând a nu le plăti niciodată. O altă caracteristică specifică cazinourilor false vizează corectitudinea jocurilor de pe platforma cazinoului.

Aceste jocuri nu ar beneficia de sistemul RNG (Random Number Generator), ci de un sistem modificat în favoarea cazinoului. O altă tehnică de înșelătorie folosită de astfel de cazinouri online false e legată de prezentarea promoțiilor. Acestea vă garantează bani gratuiți extrem de ușor de câștigat, însă odată înscriși în promoțiile afișate aflați că nu sunt deloc gratuiți, ba chiar au cerințe de rulaj exagerate. O altă caracteristică  a acestor cazinouri este de a apela la tehnici de spam. Prin intermediul acestora, se introduc numeroase reclame dubioase în cazinou pe care jucătorul este nevoit să le acceseze pentru a putea ajunge la jocurile cazinoului. Astfel, riscați să luați chiar și viruși de pe astfel de site-uri și ulterior să vă infectați computerul.

Probleme de gambling – ce să faci?

Suntem foarte vulnerabili la orice fel dependențe, nu suntem învățați cum să le recunoaștem și cum să le combatem la timp. Ajungem să ne dezvoltăm o formă de dependență fără să conștientizăm acest lucru. De cele mai multe ori apropiați ne semnalează aceste lucruri, iar prima reacție a noastră este să negăm totul și să afirmăm ferm că nu sunt decât plăcerea și distracția în joc. Jocurile de noroc sunt distractive până în momentul în care devin o obsesie pentru jucător, iar plăcerea de a le juca este înlocuită de necesitate.

Pentru a depista o problemă de joc primul pas este să judecăm la rece reacțiile pe care le avem înainte, după și în timpul unui jucatului la un joc de noroc. Dacă cumva observăm frustare, dezamăgire, îngrijorare și chiar anxietate cel mai probabil avem o problemă de gambling. Nu vă faceți griji, există numeroase soluții care vă pot elimina această problemă. Primul pas este să urmați sfaturile specialiștilor și să nu jucați niciodată când sunteți cuprinși de un sentiment negativ precum tristețe sau furie. Un al doilea pas este să nu jucați dacă vă aflați în condiții de ebrietate sau dacă vă aflați sub orice fel de medicamentație care v-ar putea afecta judecata. Al treilea pas este să vă limitați timpul de joc într-un cazinou dacă observați că petreceți prea mult timp aici.

Al patrulea pas este să nu depășiți niciodată bugetul pe care vi l-ați alocat anterior pentru jocurile de noroc. Un ultim pas ar fi să nu jucați niciodată dacă bugetul nu vă permite acest lucru, cel mai probabil sursele vor fi din economiile personale, din banii pentru plata utilităților sau chiar bani împrumutați, riscați să nu aveți posibilitatea să returnați acești bani. Dacă aveți nevoie de ajutor specializat, puteți apela oricând la serviciile site-ului http://www.jocresponsabil.ro unde puteți găsi centre de consiliere special realizate pentru persoanele cu dependențe de gambling.

Concluzie

Așadar, jocurile de noroc pot fi metode de relaxare, generatoare de profit, dar și potențiali generatori de dependențe. Dacă urmați sfaturile pe care vi le-am prezentat anterior, veți reuși cu siguranță să vă protejați de o asemenea dependență și să o depistați la timp. Puteți apela oricând la programele specializate și la centrele de consiliere ale cazinoului online pe care îl frecventați. Exista special pentru a vă ajuta. Cu siguranță, și serviciul de asistență clienți vă poate ajuta în acest aspect. Dacă totuși nu ați reușit să vă stăpâniți dorința de a juca, puteți oricând să apelați la funcțiile speciale ale cazinoului. Prin intermediul acestora, puteți seta dumneavoastră personal limite de depunere și de pariere în cadrul jocurilor, puteți să vă setați o perioadă de blocare a accesului în cazinou și chiar de să vă blocați definitiv accesul în cazinou. Vă recomandăm să ascultați și atenționările apropiaților dumneavoastră și să verificați imediat și cât se poate de obiectiv dacă ați avea o asemenea problemă. Jucați responsabil!

Bonus de Bun Venit: 100% până la 1000RON
Joacă acum