Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc

Guvernul României cunoaște principala grijă a persoanelor pasionate de noroc, dacă cazinourile lor favorite sunt întradevăr sigure. De aceea, a fost instaurat Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, ONJN. Rolul acestui organ de specialitate este de a gestiona un sistem eficient de monitorizare și control în domeniul gamblingului românesc. Aveam nevoie de un astfel de institut capabil să îmbunătățească și să adapteze reglementările jocurilor de noroc conform unui tipar bine stabilitat. Vulnerabilitatea la care e supusă societatea practicantă de jocuri de noroc a necesitat implicarea directă a unor organe competente. În plus, ONJN se ocupă și cu limitarea dependenței cauzată de jocurile de noroc prin diverse mijloace.

Legislația jocurilor dintr-un cazinou

Odată cu înființarea acestui corp de control și gestiune domeniul gamblingului românesc s-a schimbat drastic. Au fost eliminate rapid de pe piață cazinourile online suspecte de practici ilegale, au fost constituite reguli importante în domeniu și au asigurat siguranța tuturor jucătorilor de jocuri de noroc din România. În continuare vă vom prezenta marile schimbări pe care le-au făcut în legislația jocurilor dintr-un cazinou. Fiecare operator de jocuri de noroc trebuie să aibă un site în limba română. Astfel, riscul de neînțelegere a unor aspecte din condițiile și termenii cazinourilor din cauza limbii de redactare este eliminat. Toții pariori trebuie să le ofere posibilitatea jucătorilor săi de a paria și retrage bani în lei.

Astfel, nu veți mai pierde o parte din bani de fiecare dată când se face conversia valutară în moneda cu care lucrează cazinoul. Puteți crea o plângere către ONJN dacă credeți că operatorul nu a întrunit prevederile legale aflate în vigoare. În trecut, dacă vi se făcea o nedreptate de către operatorul de cazinou nu aveați de ales decât să părăsiți cazinoul, răul rămânând nepedepsit sau cel puțin anchetat. De asemenea, aveți și anumite obligații ca utilizator de jocuri de cazinou. Trebuie să plătiți un impozit anual pentru fiecare retragere din depozitul cazinoului pe care o efecuați. Acest impozit este de obicei în jur de 1% în limita a 66.750 RON și se plătește în luna mai prin Declarația 200 la ANAF. Sunteți obligat să vă verificați identitatea contului dintr-un cazinou în termen de 30 zile de la înregistrare. Trebuie să îi furnizați un act de identitate valabil operatorului cazinoului pe care îl frecventați. Și desigur, legalitatea jocului dumneavoastră este deplină doar dacă jucați pe unul dintre cazinourile aflate pe lista albă a ONJN.

Cum este legalizat un brand de cazinou

Un cazinou online pentru a putea funcționa și desfășura activitatea pe teritoriul României trebuie să îndeplinească o serie de cerințe speciale. Cerințele nu sunt impuse doar de către Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, ci și de alte instituții precum ANAF, Oficiul Registrului Comerțului și altele. Odată îndeplinite aceste cerințe, operatorul de cazinou va primi diverse certificări din partea tuturor acestor instituții românești pe care  va trebui să le prezinte la ONJN. Abia după ce toate acestea au fost realizate, cazinoul își va primi o licență unică din partea ONJN. Licența poate fi de tip I sau II și dacă poate dura pâna la 10 ani.

Lista brandurilor cu licență I și II

Pe site-ul oficial al ONJN, veți găsi o listă completă a tuturor cazinourilor online care activează în România care dețin o licența din partea ONJN, deci se află pe lista albă a instituției. În oricare dintre aceste cazinouri ați juca, veți juca în legalitate. Lista cuprinde două tipuri de licență: licență I și licență II. De licență de tip I beneficiază doar operatorii de cazinou care și-au câștigat o licență unică valabilă pe 10 ani. Operatorii de gambling care dețin o licență de tip II au dreptul de a promova activități de gambling în mediul online, de a realiza diverse servicii în domeniu și de a furniza software de gambling către diferite entități. La momentul actual operatorii care dețin licență ONJN de tip I sunt în ordine:

 • NETBET ENTERPRISES LTD
 • WM INTERACTIVE LIMITED
 • STANLEYBET ROMANIA ONLINE LTD
 • HATTRICK – PSK
 • BETFAIR INTERNATIONAL PLC
 • REEL SPAIN PLC
 • 888 ROMANIA LIMITED
 • SC BET ZONE SRL
 • SUPERBET INTERACTIVE LTD
 • HEADLONG LIMITED
 • UNIBET (GERMANY) LIMITED
 • MAXBET MALTA LIMITED
 • G-WOLD LIMITED
 • GAMBLING MALTA LIMITED
 • SC NEW MOZART SRL
 • SC BAUM ONLINE SRL
 • GREENTUBE MALTA SEE LIMITED
 • SEA BET LIMITED

Lista brandurile de pe lista neagră

Ceea ce v-am enunțat anterior au fost operatorii de gambling care au reușit să îndeplinească toate cerințele Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc. Sunt puține la număr în comparație cu cele care nu au reușit sau nici nu au încercat măcar să le împlinească. Vă este interzis să le accesați pe acestea, în caz contrar veți fi sancționat  conform legii prin amendă contravențională. De obicei, accesul la aceste cazinouri vă este blocat implicit de către furnizorul de internet, dar mai pot scăpa câteva. În plus, trebuie să știți că dacă un cazinou online nu se află pe niciuna dintre lista, acela nu este un cazinou legal. Aceasta este cunoscută ca fiind lista neagră a ONJN.

Joc responsabil

Există numeroase cazinouri online în România, multe dintre acestea nu sunt legale. Dacă alegem să jucăm la unul dintre acestea vom fi pedepsiți conform legii cu o amendă consistentă. De aceeaar fi mai bine să jucăm doar la un cazinou legal. Un cazinou online este legal dacă deține o licență unică de tip I sau II din partea Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc. Pentru a putea juca într-un cazinou online trebuie totodată să aveți împlinită vârsta de 18 ani și să fiți cetățean român și rezident pe teritoriul României. În plus, trebuie să fiți conștienți de riscurile la care vă supuneți: pierderea banilor, stări negative și chiar dependență. Dependența de jocuri de noroc este cunoscută și sub numele de dependență de gambling și afectează anual un număr de jucători îngrijorător de mare. Aceștia manifestă stări de deprimare, dezamăgire și anxietate. Pentru ei jocul de noroc nu mai este o plăcere, ci o obsesie. Astfel, aceștia ajung să ia decizii greșite tot mai des, ajungând să piardă foarte multe lucruri.

Concluzie

Așadar, Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc este instituția care are grijă ca domeniul gamblingului să se desfășoare conform legii în România. Vă recomandăm să accesați doar cazinourile online care dețin o licență valabilă și unică din partea ONJN. Acest lucru vă garantează un joc corect, legal și profesionist. Încercați să nu accesați niciunul dintre site-urile aflate pe lista neagră a instituție deoarece riscați să vă pierdeți banii, datele personale și să vă infectați computerul. Altfel, veți fi pedepsit conform legii printr-o amendă destul de mare.  Nu uitați regulile pe care să le respectați într-un cazinou, dar nici drepturile dumneavoastră din postura de jucător. Mult noroc!

Bonus de Bun Venit: 100% până la 700RON
Joacă acum