Texas Holdem

Texas Holdem Poker este cel mai popular tip de poker online la momentul actual. Orice cazinou online care deține o rubrică dedicată pokerului, cu siguranță are această versiune de poker. Texas Holdem este un joc foarte distractiv și incitant cu mulți pasionați în întreaga lume. Fiind un joc de noroc, este bazat în principal pe pariurile efectuate de jucătorii, iar premiile pe care le pot câștiga aceștia uneori le pot schimba viețile. Am putea da o mulțime de exemple doar din România, ne mai vorbind de restul globului, dar cu siguranță îi cunoașteți deja. Regulile jocului sunt simple și ușor de înțeles de către orice persoană, necesită doar puțin exercițiu.

Online recomandate pentru Texas Holdem

Selecția noastră de cazinouri de top pentru Januarie 2019

  • Marcă
  • Vizita
  • Bonus
  • Evaluare
  • Descriere

Reguli

Texas Holdem este un tip de poker online care se joacă între două și până la 10 persoane. Distracția este direct proporțională cu numărul de jucători, vă garantăm acest lucru. Pentru a fi marele câștigător în cadrul unei runde de Texas Holdem trebuie să aveți cea mai bună combinație de 5 cărți față de ceilalți jucători de la masă. Jocul se joacă cu un pachet obișnuit de 52 de cărți din care sunt eliminați cei doi Jokeri. Cei mai apropiați doi jucători din stânga dealerului trebuie să efectueze pariul de început de small blind și respectiv, big blind. Urmează ca fiecare jucător să completeze pariul cu aceeași sumă până la big blind pentru  a putea intra în joc. Apoi, crupierul împarte câte două cărți cu fața în jos succesiv fiecărui jucător. Urmează perioada de Pre-flop, în acest timp jucătorii pot efectua pariuri, alege opțiunea check (niciun pariu sau pariu nul), cea de bet (pariere) cea de fold (retragere). Dacă un jucător efectuează un pariu, ceilalți sunt nevoiți să plătească aceeași sumă sau o sumă mai ridicată (raise), în caz contrar vor fi nevoiți să se retragă.

După această perioadă urmează flop-ul, mai exact crupierul va afișa următoarele 3 cărți din pachet cu fața în sus. Și de această dată jucătorii au opțiunile primei sesiuni de pariere. După aceea urmează Turn, afișarea celei de-a patra cărți de către dealer. Urmează o nouă sesiune de pariuri și în final se afișează și a cincea și ultima carte de către crupier numită River. Are loc ulterior ultima sesiune de pariuri posibilă, iar la final jucătorii își afișează cu fața în sus cele două cărți. Apoi, se desemnează câștigătorul sumei acumulate până atunci având cea mai bună combinație de cărți dintre toți participanții. Clasamentul mâinilor câștigătoare este aceleași ca și în cazul pokerului clasic online pe care îl avem descris în detaliu pe site-ul nostru.

Strategii Texas Holdem

În ceea ce privește strategiile Texas Holdem, aveți câteva din care puteți alege și testa personal. Cele mai populare se numesc: managementul bankroll-ului, turneul și blufatul. Să le luăm pe rând. Managementul bankroll-ului este o strategie specifică pokerului în genera care vă ajută să aveți un joc cât mai eficient. Astfel, chiar dacă ați avea noroc tot timpul și ați câștiga deseori, vor fi momente în care veți pierde o sumă mai mare de bani și va trebui să știți să reacționați. Dacă veți aplica această strategie veți putea să vă calculați profitul în orice moment și astfel să știți exact cum vă situați.

Ideea generală a strategie este de a vă asigura că aveți bani pentru un anumit număr de runde corespunzător unui pot al unei mesei, dacă scădeți sub jumătate din  suma inițială trebuie să schimbați jocul la o masă cu un pot mai mic și viceversa. A doua strategie este specifică turneelor de Texas Holdem. În cadrul turneelor jucătorii care rămân fără jetoane sunt nevoiți să părăsească masa definitiv. Strategia este să jucați cât se poate de pasiv la început deoarece bid-urile sunt mici și nu există niciun pericol. Abia după ce cel puțin jumătate dintre jucători au fost eliminați veți putea juca mai agresiv dacă aveți mâini bune. Astfel, aveți șansa să vă numărați printre puținii rămași în joc fără prea mult efort. A treia și cea mai interesantă strategie de Texas Holdem este blufatul. Este strategia care face acest joc cu adevărat distractiv și imprevizibil. Strategia presupune să îl faci pe oponentul tău să creadă că ai o combinație mai bună de cărți decât în realitate și în final să îl determini să se retragă.

Diferențele față de Omaha

Omaha este al doilea cel mai popular tip de poker din domeniu gamblingului, varianta Hi-Lo fiind cea mai jucată în prezent. Este văzut de către utilizatorii săi ca un joc mai plăcut de jucat decât varianta de Texas Holdem deoarece prezintă mai mult dinamism. Cele două jocuri se aseamănă foarte mult, diferențele fiind puține la număr. O diferență semnificativă între cele versiuni de poker online este că în cazul Omaha, jucătorii primesc din partea crupierului câte 4 cărți cu fața în jos, în loc de două ca în cazul jocului Texas Holdem. În plus, aveți voie să folosiți doar două dintre cele 4 cărți pe care le-ați primit și doar 3 dintre cele 5 cărți afișate pe masa de joc.

Astfel, nu mai aveți posibilitatea să formați de exemplu o culoare cu 4 cărți de pe masă și doar una din mână, sunteți obligat să folosiți două cărți din cele 4 și ambele în același timp. În cadrul jocului Omaha apar deseori schimbări drastice de situație deoarece trebuie să ai cea mai bună combinație de cărți în orice sesiune de joc pentru a câștiga. Astfel, există posibilitatea de a pierde runda dacă în prima sesiune de joc aveai o mână mai bună decât ceilalți. Varianta Hi-Lo a jocului Omaha este una aparte, câștigătorul este cel care are cea mai mică combinație posibilă din cinci cărți, deci exact pe dos fața de Texas Holdem.

Concluzie

Așadar, Texas Holdem Poker este un joc extrem de antrenant, fiind principala alegere în materie de jocuri a milioane de persoane în fiecare zi. Câștigurile în cadrul acestui joc pot fi de-a dreptul impresionante, cu doar o combinație norocoasă puteți schimba soarta meciului în favoarea dumneavoastră. Regulile sunt simple și le veți învăța cu mare ușurință de îndată ce veți descoperi farmecul acestui joc. În plus, dacă vă veți obișnui să luați cele mai bune decizii în orice moment veți avea numai de câștigat de pe urma acestui joc. Dar nu uitați că la bază este un joc de noroc ca toate celelalte, veți avea nevoie și puțin noroc pentru a avea succes. Texas Holdem este un joc atât pentru începători, cât și pentru cei cu ceva experiență în cazinou. Vă dorim mult noroc la joc! Veți avea nevoie.

Bonus de Bun Venit: 100% până la 800RON
Joacă acum