Sloturile cu 5 Linii Vs Sloturile cu 3 Linii

Sloturile video sunt unele dintre cele mai îndrăgite jocuri de noroc din domeniul gamblingului online. Acestea sunt oferite de către cazinourile online într-o mare varietate, atât din punct de vedere al designului adoptat, cât și din punct de vedere al caracteristicilor speciale. Întreaga colecție de sloturi video se rezumă la două tipuri mari de sloturi video, cele cu 3 linii și cele cu 5 linii. Primele sloturi video apărute au fost sloturile cu 3 linii, acestea au adoptat clasicele teme cu fructe și numere care trezesc nostalgia veteranilor de sloturi video. Ulterior, a fost implementat un nou sistem care prevedea 5 linii și multe alte caracteristici speciale. Astfel, a început o luptă acerbă în popularitate între cele sloturile cu 3 linii vs sloturile cu 5 linii.

Cel mai bun Cazino unde sa Joci Sloturi Online

Selecția noastră de cazinouri de top pentru Januarie 2019

  • Marcă
  • Vizita
  • Bonus
  • Evaluare
  • Descriere

Deși ambele sloturi au la baze aceeași idee, să aștepți rotirea rolelor și afișarea combinațiilor câștigătoare, fiecare dintre are câteva particularități. Sloturile online cu 3 linii sunt cele mai simple și ușoare de jucat sloturi existente în prezent, nu conține foarte multe caracteristici speciale, ci doar Wild Symbol și Scatter Symbol (simbolul sălbatic și simbolul împrăștiat). Sloturile cu 5 linii sunt văzute ca o actualizare a sloturilor cu 3 linii deoarece prezintă aceleași caracteristici speciale, dar și cunoscutele runde gratuite și o serie de mini-jocuri în cazul anumitor sloturi. O deosebire notabilă este aceea că dacă la sloturile video cu 3 linii se joacă predefinit pe toate liniile de joc, în cazul sloturilor cu 5 linii se joacă pe un număr de linii selectabil, al cărui număr crește odată cu pariul minim.

Linii de plată

Din punct de vedere al liniilor de plată, există diferențe semnificative între sloturile video cu 3 role și cele cu 5 role. Rolul liniilor de plată, așa cum le spune și numele, sunt liniile care plătesc și cele care se iau în calcul pentru calcularea combinațiilor câștigătoare. Sloturile cu 3 role sunt foarte simple la acest aspect și se bazează pe o singură linie de plată orizontală, afișată de obicei în mijlocul slotului. În ceea ce privește sloturile video cu 5 linii, acestea numără adesea în jur de 25 linii de plată.

Dar există și cazuri speciale ale anumitor sloturi care pot avea până la 243 de linii de plată. Numărul net superior de linii de plată este dictat în principal de cele două linii suplimentare de joc, astfel numeroase combinații pot fi realizate. Trebuie să țineți cont că dacă veți alege un slot cu 5 sloturi va trebui să selectați și numărul de linii de plată odată cu pariul rundei respective. Astfel, cu cât numărul de linii ales este mai ridicat, cu atât va fi și pariul minim mai mare. În cazul sloturilor cu 5 linii cu foarte multe linii de plată, câștigurile sunt foarte dese dacă se joacă cu un număr mare de linii de plată, dar premiile oferite de acestea nu sunt foarte mari de obicei. Rolul acestor tipuri de jocuri este de a-l ferici pe jucător cu câștiguri dese și neprevăzute.

  • Sloturile cu 3 role – 1 linie de plată
  • Sloturile cu 5 role – 25+ linii de plată

Volatilitate

Indexul de volatilitate sau simplu volatilitatea este un element important în ceea ce privește sloturile video online. Rolul volatilității este de a indica frecvența cu care plătește respectivul slot jucătorii săi. Există două mari tipuri de volatilități: volatilități scăzute (low volatility) și volatilități ridicate (high volatility). Un slot cu volatilitate ridicată este foarte diferit de un slot cu o volatilitate scăzută. Sloturile cu o volatilitate scăzută sunt acele sloturi care plătesc jucătorului sume mici și medii frecvent, permițându-i acestuia să joace o perioadă mai lungă de timp pe un buget relativ mic.

Sloturile cu volatilitate ridicată sunt sloturile care plătesc sume foarte mari jucătorilor săi, dar au un număr mai mic de plăți mici și medii disponibile. Dacă la un slot cu volatilitate scăzută aveți ocazia să jucați destul de mult timp, la un slot cu volatilitate ridicată acest lucru nu se mai poate întâmpla. Plățile vor fi mai rare, iar dacă nu aveți un noroc destul de bun e posibil să vă pierdeți banii destul de repede. Acest tip de slot are capacitatea să te îmbogățească în o singură rundă dacă prinzi marele premiu. Sloturile cu volatilitate scăzută nu sunt sloturi pentru orice, ele sunt alese de obicei de cei extrem de încrezători sau de cei care nu au grija banilor. Indexul de volatatilitate este prezent atât la sloturile cu 3 linii, cât și la sloturile cu 5 linii. Din păcate, volatilitatea nu este menționată de niciun slot video, puteți cel mult să o bănuiți urmărind nivelul de potențial câștig al fiecărei combinații.

  • Volatilitate mică – câștiguri mici și dese
  • Volatilitate mare – câștiguri mari și rare

Oportunitatea de Jackpot

Probabil ați auzit de această opțiune specială specifică sloturilor video online în care se pot câștiga chiar milioane de dolari într-o singură rundă. În cazul sloturilor cu 3 linii, această opțiune nu este foarte des întânită, doar câteva sloturi de acest tip o au implementată. De asemenea, premiile nu sunt spectaculoase, nedepășind câteva mii de dolari. Din păcate, Jackpoturile în cazul sloturilor cu 3 linii se câștigă destul de greu și sunt la fel de greu de găsit. În ceea ce privește sloturile cu 5 linii, Jackpoturile sunt opțiuni destul de comune, aproximativ toate sloturile de acest gen au implementată opțiunea de Jackpot.

Spre deosebire de sloturile cu 3 linii, Jackpoturile sloturilor cu 5 linii au premii spectaculoase, ele pleacă de la mii de dolar și pot ajunge până la chiar milioane de dolari în cazul anumitor sloturi, spre exemplu Mega Moolah. Toate aceste Jackpoturi sunt de tip progresiv, iar la ele participă simultan un număr mare de jucători din mediul online. Dacă unul dintre jucători realizează combinația câștigătoare, va primi marele premiu corespunzător Jackpotului cumulat până la momentul respectiv. După aceea, Jackpotul se va reseta la o valoare predefinită și valoarea acestuia va crește pe măsură ce mai mulți jucători vor participa la slot.

Concluzie

Așadar, există diferențe fundamentale între sloturile online cu 3 linii și sloturile online cu 5 linii. Această bătălie dintre dintre sloturile cu 3 linii vs sloturile cu 5 linii este ușor câștigată de sloturile cu 5 linii deoarece prevede câteva particurități  pe care sloturile cu 3 linii nu le au. Desigur, la ambele sloturi se pot câștiga sume mari de bani reali la fel de ușor. Dacă vă doriți un slot cu un Jackpot cât mai mare, la care participă simultan un număr ridicat de persoane, atunci vă sugerăm să alegeți un slot cu 5 role deoarece sunt mai ușor de găsit, iar premiile sunt net superioare.

În ceea ce privește liniile de plată, sloturile cu 5 linii au avantajul unui număr ridicat de linii de plată, depășind adesea 25, în timp ce majoritatea sloturile cu 3 linii nu depășesc o linie de plată. Sloturile cu 3 linii sunt de obicei preferate de începătorii în sloturi video deoarece au o interfață mai simplă și mai ușoară de înțeles, dar este preferată  și de pasionații de sloturi video care doresc să rejoace clasice sloturi cu 3 linii. Pe oricare l-ați alege, noi vă urăm mult noroc!

Bonus de Bun Venit: 100% până la 1000RON
Joacă acum