NetEnt

netent
Publish: April 26, 2018

Introducere

Dezvoltatorul suedez NetEnt a publicat rezultatele financiare din primul trimestru al anului 2018, care arată că performanța a crescut considerabil, după ce compania a concediat CEO-ul pentru lipsa de performanță. Astfel, operatorul a înregistrat creșteri atât în venituri, cât și în profit față de aceeași perioadă a anului trecut.

Indicatorii financiari

NetEnt a raportat o creștere anuală a veniturilor și a profitului operațional pentru cele trei luni până la 31 martie. NetEnt a salutat succesul strategiei sale de creștere continuă în raportul său Q1, înregistrând o creștere a veniturilor de 15,2%, până la 398 milioane SEK. Profitul operațional a crescut cu 6,3% față de anul precedent, ajungând la un total de 136 milioane SEK, în timp ce marja operațională a ajuns la 34,2%. Profitul după impozitare în primul trimestru a fost de 124 milioane SEK, în creștere cu 1,8% față de 122 milioane SEK raportat pentru aceeași perioadă de trei luni în 2016.

Indicatorii financiari cheie pentru primul trimestru pe scurt:

  • Venituri de 430 milioane SEK, de la 393 milioane SEK anul trecut
  • Profitul operațional a fost de 134 milioane SEK, în creștere de la 127 milioane SEK anul trecut
  • Marjele de 31,2%
  • Profituri post-fiscale până la 146 miliarde SEK
Bonus de Bun Venit: 100% până la 1000RON
Joacă acum

Declarații de presă

Directorul executiv, Therese Hillman, a vorbit despre rezultate, dezvăluind: „În timp ce NetEnt continuă să se concentreze asupra creșterii economice, au fost inițiate măsuri în martie pentru a permite avansarea marjei. Printre altele, compania ia măsuri pentru a reduce costurile, iar pentru restul anului, vom vedea condițiile unei creșteri mai bune, sprijinite în primul rând de piețele reglementate, mai multe jocuri noi și noi clienți. Continuăm să lucrăm la optimizarea organizației și pentru a ne asigura că veniturile cresc mai mult decât costurile”.

Carlund a spus: „În timpul celor două mandate de consiliu am fost membru al consiliului de administrație al NetEnt pentru un total de 15 ani, dintre care 11 în calitate de președinte. Din motive personale care nu sunt legate de companie, am decis să plec de la bord. Fredrik Erbing are o mare cunoaștere a sectorului și a NetEnt și a jucat un rol important pentru dezvoltarea NetEnt în timpul petrecut la bord. Acest lucru îl face potrivit ca președinte al consiliului de administrație al NetEnt.”

Planuri de viitor

Între timp, Comitetul de nominalizare la NetEnt va propune în această săptămână alegerea lui Fredrik Erbing drept noul președinte al consiliului. Vigo Carlund, actualul președinte al NetEnt, a optat să se retragă din funcție din motive personale. Erbing a fost membru al consiliului de administrație al NetEnt din 2008 și membru al Comitetului de audit. Furnizorul industriei a menționat că au fost semnate 15 noi contracte de clienți din ianuarie până în martie, în timp ce lansarea jocurilor sale pe piața mexicană reglementată, cu operatorul spaniol Codere, a fost menționată printre cele mai importante aspecte ale perioadei. NetEnt va vota în zilele următoare decizia la adunarea sa generală anuală.