Playtech vinde

plus500
Publish: September 10, 2018
Producătorul de software pentru jocuri de noroc Playtech și-a vândut aproape de 10% participația la site-ul de tranzacționare online Plus500 la o zi după ce cei cinci fondatori ai site-ului au dezvăluit planuri pentru o vânzare în valoare de 145 milioane de lire sterline la același preț.
Playtech a anunțat, vineri, că a vândut aproximativ 11,4 milioane de acțiuni la Plus500 la o cotă de 15,50 lire pe acțiune, ridicând aproximativ 176 milioane lire sterline. Prețul a fost o reducere la nivelul de închidere de joi de la London Stock Exchange de 16,08 de lire sterline și cu mult sub vârful de august de peste 20 de lire sterline. După vestea vânzării, acțiunile Plus500 au scăzut cu 6,6%, până la 15,02 £. Playtech nu a oferit un motiv pentru vânzare, însă veniturile vor fi utilizate pentru „scopuri corporative generale și reducerea datoriilor”,
Grupul a fost cel mai mare acționar în Plus500, potrivit datelor FactSet. A construit cea mai mare parte a mizei sale în 2015, când a urmat o preluare de 460 milioane de lire sterline a companiei. Tranzacția sa încheiat în cele din urmă după ce Playtech a concluzionat că nu va primi aprobarea britanică de reglementare.

Pentru a relua, înainte de refinanțarea viitoare a datoriei de 1 miliard de euro pentru finanțarea acordului Snaitech, Playtech a ajustat în bilanțul contabil suma brută de 563 milioane de euro la sfârșitul primului semestru al anului 2018, din care circa 350 milioane euro sunt potențial disponibile pentru a reduce cuantumul datoriilor necesare și sa sugerat că miza Plus500 ar putea jocuri fi vândută pentru a reduce în continuare nivelul datoriilor necesare.
Compania a făcut mutarea pentru a-și refinanța datoria după ce a cumpărat grupul italian de pariuri Snaitech în luna august. Compania a spus că vor folosi veniturile din vânzare pentru a-și reduce datoria.
Plus500 a înregistrat rezultate de blocaj pentru prima jumătate a anului 2018, ajutat de volatilitatea pieței și de tranzacționarea în plină expansiune a instrumentelor financiare derivate din criptocurrency. Profitul net aproape sa triplat, in timp ce veniturile au urcat cu 147%. Dar a avertizat investitorii că performanța „excepțională” a fost o singură opțiune „puțin probabilă” de repetat.

Plus500 a avut un an banner, în timp ce stocul companiei a crescut cu 90% în acest an calendaristic, prima jumătate fiind rezultatul unei creșteri a veniturilor cu 147%. Playtech utilizează evident această sumă pentru a alege un timp optim pentru a-și împrumuta miza în alte scopuri. Vestea vânzării acțiunilor Playtech vine după ce Alon Gonen, Gal Haber, Elad Ben-Izhak, Omer Elazari și Shlomi Weizmann, toți fondatorii Plus500, au declarat că vor plăti 8% din acțiunile lor, de asemenea la un preț de £ 15.50 pe acțiune. Acțiunile în Plus500 au crescut cu 79% în acest an, în ciuda alunecării recente. A fost anunțat la începutul acestei săptămâni că compania va fi promovată la indicele FTSE 250 al companiilor britanice de dimensiuni medii.