Cea bună strategie la Blackjack - Învață cum să câștigi la Blackjack mai

Așa cum am menționat mai sus, unul dintre cele mai populare jocuri de cazino este Blackjack, iar scopul unui joc este acela de a ajunge la 21 sau cât mai aproape de acest număr, indiferent de numărul de cărţi pe care îl ai în mână şi de a bate cărţile dealerului.

Există trei elemente cheie cu care poți câștiga la Blackjack: identificarea celor mai bune promoții, localizarea celor mai bune mese și jucatul cu o strategie perfectă. Combinarea eficientă a acestor trei elemente vă vor aduce câștiguri nemaipomenite. În acest articol ne vom ocupa de însă de identificarea celor mai bune strategii ale anului 2018.

Reține totuși că nu există metode absolut garantate de a bate casa și de a câștiga constant, iar  informațiile conform cărora poți câștiga garantat din Blackjack ar trebui tratate cu precauție, indiferent că vorbim de joc de cărți în online sau la un cazino fizic.

Alege cazinoul potrivit și învață regulile de bază

În primul rând, hai să-ți răspundem la întrebarea de ce să alegi să joci online?

Alege jocul de Blackjack online, odată, pentru că îl poți juca din intimitatea casei tale, la orice oră din zi și din noapte. În al doilea rând, dar nu mai puțin important, online poți juca în compania unui dealer live, ceea ce nu prea se întâmplă în cazinourile din cartier. Însă cel mai important aspect este că jocul online oferă și Payout-uri mai mari, bonusuri și promoții atractive, jackpoturi consistente, posibilitatea de a juca atât de pe PC cât și de pe telefon sau tabletă. De asememenea, jocul nu este „derulat” prin intermediul unui soft ceea ce presupune o mai mare siguranță în corectitudinea sa.

Sună promițător, totuși, trebuie să ai grijă și să verfici înainte pe ce site de jocuri de noroc alegi să îți deschizi cont. Alege doar acele cazinouri care sunt autorizate să organizeze în legalitate jocuri de noroc pe teritoriul țării, adică alege să joci doar pe site-uri licențiate, altfel riști să plătești o amendă destul de piperată. Doar apoi, poți alege cazinoul în funcție de bonusurile oferite.

Odată contul deschis și metoda de plată aleasă, învață regulile de bază pentru Blackjack online.

Cum alegi cel mai potrivit joc

Cum am menționat mai sus, obiectivul jocului este acela de a avea o mână mai bună decât a dealerului fără a acumula un punctaj mai mare de 21.

La Blackjack, cărțile de la 2 la 9 au valoare nominală, adică valoarea trecută pe ele. Cărțile cu simbolurile Q, J, K au valoarea 10. Așii pot avea valoarea 1 sau  11, în funcție de ce avantajează jucătorul.

Fiecare jucător, inclusiv dealerul, primește inițial câte două cărți. Dealerul va întoaarce una din cărți cu fața în sus, în timp ce cealaltă carte va rămâne cu fața în jos până la final. Cărțile tuturor jucătorilor vor fi întoarse cu fața în sus, așa poți vedea ce cărți au și ceilalți jucători de la masa la care te afli.

Cunoaște jocul pe toate părțile – reguli blackjack

Hit – sau carte suplimetară, înseamnă că poți să mai ceri o carte ori de câte ori ai nevoie, dar ai grijă să nu depășești punctajul de 21

Stand – sau stau, înseamnă să rămâi cu aceleași cărți până la final. Utilizezi această variantă atunci cânde ești foarte aproape de punctajul perfect de 21

Double – sau dublează, în această situație dublezi miza și mai primești o singură carte, fără a avea dreptul de a solicita cărți suplimentare

Split – sau separă, este opțiunea care se utilizează doar atunci când ai două cărți identice, și presupune împărțirea perechii în două mâini. Miza totală se va dubla și ea.

Pe lângă aceste opțiuni de bază, are mai trebui să memorezi câteva strategii simple, înainte de a te așeza la masa de joc, în funcție de cărțile dealer-ului, astfel:

  • -cu opțiunea hard, trage cărți până la 17, în cazul în care dealerul are un 9 sau o carte mai mare cu fața în sus
  • oprește-te la un minim 12 sau dublează miza la un minim 4 atunci când dealerul are o carte întoarsă cu valoarea între 4 și 6 (poziție slabă)
  • dublează miza atunci când ai un 10 sau un 11, iar dealerul are mai puțin de un 9
  • separă așii și optarii – ține minte că 16 este o poziție foarte slabă

Strategiile caselor de pariuri

familiarizezi cu jocul, noi îți recomandăm să nu te grăbești, și să folosești ceea ce se numește card de strategie.

Cardul de strategie este important în jocul de blackjack la un cazino online, pentru că îți arată cum trebuie să acționezi în funcție de scorul tău și de valoarea cărții cu fața în sus a dealerului. Cardul de strategie poate fi descărcat de pe internet.

O mare greșeală pe care începătorii o fac este de a gândi că trebuie să ajungă cât mai aproape posibil de 21 – însă nu acesta e scopul jocului. Scopul jocului este pur și simplu să-l bați pe dealer.

 Concluzie

Până să începi să joci pe bani reali, familiarizează-te cu jocul și antrenează-te folosind demo-urile gratuite pe care le oferă site-urile de profil.

Însușiți-vă tactici simple de joc, care atunci când sunt folosite corect și sunt însoțite și de noroc în timp util, vă pot ajuta să reduceți avantajul casei și chiar să-l eliminați total la următorul joc.

După ce devii suficient de bun la jocul de blackjack vei putea folosi și strategii de joc mai complexe precum numărarea cărților. Aceasta este o tehnică destul de complexă și este adresată în special jucătorilor experimentați și poate fi practicată doar la jocuri online live sau la jocuri care au loc în cazinouri reale, atunci când nu sunt folosite mai multe pachete de cărți de joc.

 În concluzie, Blackjack online sau nu, este un joc distarctiv și antrenant, care poate fi jucat doar pentru amuzament sau pentru a câștiga bani reali. Însă indiferent de  motivul pentru care ai ales să joci, nu uita că întotdeauna bunul simț și măsura fac diferența și te scutesc de eventuale neplăceri.

De asemenea este important să reții că strategiile de joc nu-ți garantează succesul și că, de fapt, nu există strategii testate care să-ți asigure câșstiful 100%. Scopul aestui articol a fost de a-ți prezenta acele strategii care reduc avantajul casei și îți pot spori șansele de câștig.