Jocurile de Video Poker

Video poker-ul este o combinatie intre sloturi si jocul clasic de poker cu 5 carti. Scopul la video poker este sa primesti cea mai buna mana de poker posibila din 5 carti, iar pentru aceasta vei fi recompensat conform tabelului de plati afisat de fiecare joc in parte. Diferenta fata de jocul clasic de poker este ca nu joci impotriva unor adversari, iar diferenta fata de sloturi este ca influentezi rezultatul prin alegerea cartilor pe care le schimbi. Cazinourile online au preluat si ele acest tip de joc, oferind avantajele clasice ale gambling-ului online: discretie, intimitate, confort, payout marit.

Cazinouri online recomandate pentru Video Poker

 • Marcă
 • Vizita
 • Bonus
 • Evaluare
 • Descriere

Reguli Video poker

Pentru a putea juca Video poker este necesar sa cunoasteti regulile pokerului clasic cu 5 carti. Jucatorul primeste cinci carti, decide ce carti sa pastreze pentru a obtine o mana cat mai buna dupa efectuarea schimbului. Scopul este de a obtine una din mainile cu care poate  castiga: o pereche (pair), doua perechi (two pair), trei bucati (three of a kind), chinta – cinci carti succesive ca valoare (straight), culoare – cinci carti de aceeasi culoare (flush), full  – 3 carti de un fel si o pereche (full house), careu – 4 carti de un fel (four of a kind), chinta la culoare (straight flush), Royal Flush (reprezinta practic jackpotul in video poker).

Pentru a pastra cartile pe care le le alege, jucatorul trebuie sa dea click pe ele. Cele care nu au fost selectate vor fi schimbate prin apasarea butonului DEAL (TRAGERE). Daca se realizeaza una dintre combinatiile platibile, suma aferenta este transferata direct in contul jucatorului  sau acesta poate opta pentru dublarea acesteia  sau a unei parti din aceasta conform fiecarui joc in parte. De retinut este faptul ca se pot schimba de la o carte pana la toate cartile.

Jucatorii trebuie sa stie ca sumele pentru care se opteaza pentru dublare sunt contabilizate in contul payback-ului. Urmatoarele notiuni ar putea ajuta un client nou care alege sa joace la video poker:

 • Hand (mana) – insiruirea de 5 carti afisate de aparat
 • Hold – cartile pastrate de jucator
 • Discard – cartile care se schimba
 • Action (pariu) – pariul jucatorului pe mana respectiva
 • Deal (tragere) – butonul pentru a primi carti
 • Pay table – tabelul de plati
 • Payout – castigul dupa o mana
 • Pay back – procentaj de castiguri dupa un numar foarte mare de maini.

Avantajele jocurilor de tip Video Poker

Jocurile de tip video poker ofera avantaje celor care prefera  pokerul prin faptul ca acestia pot decide durata sesiunilor de joc, jucand  un numar mai mare de maini intr-un timp mai scurt. Fata de clasicul joc cu 5 carti, video poker-ul  prezinta avantajul ca il joci singur, fara a avea nevoie de sume mari de bani. In acelasi timp, acest joc  ofera  un payout mai mare decat aparatele din cazinourile terestre. Cei care aleg  video poker-ul in detrimentul sloturilor clasice au avantajul ca pot interveni in derularea acestuia prin alegerea cartilor care pot fi schimbate. Jucatorii de video poker online beneficiaza si de avantajele pe care le ofera acest tip de cazino: discretie, intimitate si confort.  Aceste facilitati sunt cu atat mai importante pentru acest joc intrucat clientul are un rol activ in desfasurarea acestuia.

Tipuri de Video Poker

Varietatea de jocuri de tip Video Poker nu este asa de mare ca la sloturi . Se remarca totusi doua mari categorii :

Jocurile cu o singura mana sunt cele recomandate jucatorilor noi deoarece sumele mizate sunt mai mici iar jocul este mai usor de controlat. Dintre aceste jocuri, cel mai popular este tipul ,,Jacks or Better”  pentru ca are regulile cele mai simple si o strategie care poate fi usor asimilata. Acest joc se joaca cu 52 de carti si in cadrul lui se platesc perechile de la Valeti in sus.Alte jocuri video poker cu o singura mana: ,,Deuce Wild Video Poker” (perechile nu se platesc iar doiarii au rol de Joker putand inlocui orice carte), ,,All American”, ,,Aces si Eights”, ,,SupaJax Poker”, ,,Bonus Dublu”, ,,Bonus Poker Deluxe”, etc. Cand jucatorul a acumulat suficienta experienta si considera ca are abilitatile potrivite, poate incerca si Video Pokerul cu maini multiple. Acest tip de joc ofera castiguri mai mari, dar in acelasi timp suma mizata este  multiplicata cu numarul de maini (de la 4 la 100).

BONUS: 100 Rotiri Gratuite
Joacă acum

Strategii si sfaturi

Strategia pentru Video Poker este destul de simpla. Dupa ce primesti cele cinci carti trebuie sa hotarasti pe care le opresti si pe care le schimbi. Daca primesti direct chinta, culoare, full, careu sau chinta la culoare, pastrezi toate cartile. Daca joci un joc cu Joker, in cazul in care prinzi un careu din impartirea cartilor, schimbi a cincea carte in speranta ca vei prinde un Joker.Cand primesti 3 carti de acelasi fel, cel mai bine este sa schimbi celelalte doua carti. In cazul in care ai pereche sau perechi, se schimba cartile care nu participa la combinatie. Sfaturi menite sa-ti imbunatatesti jocul:

 • Este bine sa joci poker clasic inainte de a te apuca de Video Poker. Jocul cu oponenti reali te va ajuta sa intelegi toate combinatiile de carti.
 • Alege intotdeauna Video Pokerul online pentru avantajele enumerate in articol.
 • Alege camera in care vrei sa joci in functie de oferta de Video Poker, renume, modalitati de depunere si retragere, etc.
 • Alege jocul in functie de Pay Table- acesta trebuie sa aiba un procentaj de plati cat mai mare.
 • Nu arunca niciodata toate cele 5 carti daca ai din prima o combinatie platibila. Pastrezi acea combinatie si schimba restul de carti.
 • Daca tintesti jackpotul progresiv trebuie sa joci la bet maxim. La cele mai multe jocuri aceasta este o conditie obligatorie.
 • Ca si in cazul pokerului clasic, atunci cand joci Video Poker nu trebuie sa fii nervos, obosit sau sa consumi bauturi alcoolice. Acest tip de joc depinde in oarecare masura si de deciziiile tale, astfel incat o stare emotionala buna nu poate fi decat un avantaj.

juca alte jocuri